het gezicht achter Corazón

Sonja van Hoof
Sonja van HoofOprichter Corazón loopbaancoaching
Ik begeleid jou om te werken vanuit je hart. Kenmerkend voor mij is een positieve en filosofische blik op het leven, gecombineerd met een lach en een knipoog.

hoe het groeide

In 2005 heb ik Corazón loopbaancoaching opgericht.

Ik ben mijn loopbaan niet direct als loopbaancoach begonnen. Na mijn studie Communicatiewetenschap was ik werkzaam op het gebied van communicatie en beleid. Al vrij snel ontdekte ik dat mijn hart ligt bij het coachen en verbinden van mensen bij loopbaanvraagstukken.

Ik besloot tot een carrièreswitch en volgde een opleiding tot loopbaanprofessional.

Op 14 februari 2005 zat ik aan tafel bij de Kamer van Koophandel in Utrecht en begon mijn avontuur als zelfstandig loopbaancoach. Vervolgens heb ik mij steeds verder geprofessionaliseerd in het vak.

In 2007 ben ik verhuisd van het kleurrijke Utrecht naar het bosrijke Baarn. Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige dochters.

mijn hart

Op mijn levenspad probeer ik altijd de zon in mijn hart te voelen, dat is mijn anker. Soms kan ik moeiteloos van al het moois genieten, soms is het ploeteren, incasseren, vertrouwen en vol goede moed weer doorgaan. Mijn persoonlijke ontwikkeling helpt mij om de professionele loopbaancoach te zijn die ik wil zijn.

Kenmerkend voor mij is een positieve en filosofische blik op het leven, gecombineerd met een lach en een knipoog. Ik hou van puur natuur, de ruimte om lekker jezelf te zijn. Ik vind het belangrijk om betrokken te leven en ben serieus met mijn vak bezig. Ik voel me graag vrij en openhartig in mijn werk. Bovenal hou ik ervan om met mensen en hun persoonlijke ontwikkeling en keuzes bezig te zijn. Dat levert mij en mijn klanten veel positieve energie op.

Vragen die mij intrigeren zijn:

  • wat voor keuzes maak je en hoe werkt dat bij jou?
  • waar ligt je hart?
  • wat is je kracht en wat kun je daarmee?
  • hoe wil jij van betekenis zijn?
  • wat inspireert je?
  • Wat is er al en hoe lukt het je al om te doen wat je graag wilt?

mijn vak

Ik heb een Cedeo-erkende opleiding tot loopbaanprofessional gevolgd en een opleiding progressiegericht coachen. Daarnaast blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen. Dat is noodzakelijk. Het vak loopbaanbegeleiding is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe ontwikkelingen als digitalisering, nieuwe beroepen, flexibele werkvormen en duurzame inzetbaarheid. Ook verdiep ik mij in nieuwe coachingmethodieken en innovatieve loopbaaninstrumenten.

Ik ontwikkel me door cursussen, seminars en opleidingen, maar eigenlijk vooral in ontmoeting met een bonte verzameling klanten en collega’s in het vakgebied. Kortom, door het vak daadwerkelijk uit te oefenen in contact met de mensen om mij heen.

Ik maak gebruik van uiteenlopende beproefde loopbaaninstrumenten en creatieve opdrachten, beroepskeuze- en persoonlijkheidsvragenlijsten en diverse coachingmethodieken, zoals oplossings- of progressiegericht coachen, dilemmacoaching, ontwikkelingsgericht coachen, transitiecoaching bij rouw en verlies, heartful coaching, The Work en ACT.

Mijn vak is boeiend en maakt het mogelijk om vanuit mijn hart te werken. Ik blijf mezelf ontwikkelen en heb er heel veel plezier in!

Ik ben Register Loopbaanprofessional, gecertificeerd door Noloc, beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals en jobcoaches.

mijn rol

Als loopbaancoach mag ik een stukje met je meelopen op jouw levenspad. Veelal in een roerige periode in je werkzame leven. Ik vind het belangrijk dat jij jezelf kunt zijn en laten zien in je zoektocht naar ander werk. Op een manier die bij jou past en waarin jij tot je recht komt. Om je zo goed mogelijk te begeleiden zie ik dit als mijn rol:

  • luisteren, ruimte scheppen en vertrouwen geven,
  • coachen, motiveren en stimuleren,
  • meedenken, perspectief bieden en ideeën aandragen,
  • kennis aanreiken omtrent arbeidsmarkt, persoonlijk presentatie en solliciteren.

mijn netwerk

Voor een loopbaanadviseur is een goed netwerk heel belangrijk. Daar waar mogelijk probeer ik uiteraard mijn netwerk voor je te mobiliseren. Ik heb veel contact met collega’s in het vak en met medewerkers en organisaties waar ik voor heb mogen werken.

Ook werk ik als vaste netwerkpartner aan projecten. Daar lees je hier meer over.